Vyhodnocení vlivu tlaku v komoře vzorku a velikosti clonek na výsledný tlak u scintilátoru detektoru pomocí systému Cosmos FloWorks - Bordovský, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Předkládaná práce se zabývá analýzou vlivu velikosti tlaku v komoře vzorku Enviromentálního rastrovacího elektronového mikroskopu a vlivu velikosti otvorů ve clonkách u scintilačního detektoru sekundárních elektronů pro EREM na výslednou velikost tlaku v komoře scintilátoru. Analýza probíhá na detektoru sekundárních elektronů vymodelovaném ve 3D CAD systému SolidWorks pomocí systému CAE Cosmos FloWorks.

This work deal with the analysis of influence of pressure‘s sizes in vacuum chamber of specimen Evironmental Scanning Electron Microscope and the influence of sizes of aperture diaphragm by scintillation detector. The analysis proceeds in detector of secondary electrons. The detector is modelled by system 3D CAD SolidWorks with the help of system CAE Cosmos FloWorks.
Using Cosmos FloWorks for analyse the detector.
Keywords: Detektor; clonky; nadzvukové proudění; sekundární elektrony; vakuum; vývěva; environmentální rastrovací elektronový mikroskop (EREM); počítačová podpora návrhu (CAD); počítačová podpora inženýrských prací (CAE).; Detector; aperture diaphragm; supersonic outflow; secondary electron; vacuum; vacuum pump; Evironmental Scanning Electron Microscope (ESEM); Computer Aided Design (CAD); Computer Aided Engineering (CAE).