Antispamové filtry - František, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Práce se zabývá návrhem a realizací antispamového řešení pro operační systém GNU/Linux. V úvodní části je popsána teorie přenosu, příjmu poštovních zpráv a pro- blematika nevyžádané pošty. V rámci práce je realizován poštovní server přenosovým agentem Postfix. Amavis byl využit jako antispamové řešení, který tvoří rozhranní mezi Postfixem a programy na kontrolu obsahu zpráv. Ty jsou tvořeny SpamAssassin a Cla- mAV. Hlavním cílem bylo vytvoření aplikace pro nastavování antispamových filtrů. Vý- sledkem je možnost nastavování a vytváření filtrů spolu se seznamy černých a bílých odesílatelů. Zprávy uložené v karanténě je možné obnovit. Zprávy uložené v karanténě slouží pro tvorbu statistik nevyžádané pošty.

The thesis is involves the desing antispam solution for operating system GNU/Linux. At the first is going through theory of transport, receive mail message and problematic of spam. The content of thesis is realize mail server with mail transfer agent Postfix. Amavis was used as antispam solution, which make an interface between Postfix and content checkers. This was created by SpamAssassin and ClavAV. Main goal was created aplication for setting of antispam filters. The result is possibility of setting a creating filters with black and white lists. Messages in quarantine ca
Antispam filters
Keywords: Spam; mail; GNU/Linux; Postfix; Amavis; SpamAssassin; ClamAV; server; webová apli- kace; Spam; mail; GNU/Linux; Postfix; Amavis; SpamAssassin; ClamAV; server; web aplication