Měření magnetických vlastností materiálů pomocí programu LabVIEW - Šolc, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2017)
V této práci je popsán program LabVIEW a jeho vývojové prostředí. Dále jsou rozebrána nejčastěji používaná čidla proudů, popsány principy jejich funkce a jejich vlastnosti. V další části práce se zabývám popisem integračních článků a jejich vlastnostmi. Poté se věnuji hysterezním křivkám feromagnetických materiálů. V praktické části bakalářské práce se zabývám měřením BH křivek pro toroidní transformátor, které jsem zrealizoval pomocí programu vytvořeném v LabVIEW, použitím digitální integrace v LabVIEW, integrace pomocí integračního RC článku a proudového čidla ITN 12-P Ultrastab. Na závěr se věnuji vyhodnocení provedeného měření.

In this thesis LabVIEW program and its development environment is described. After that the most used current transducers, their working principles and their properties are analyzed. Next part is dedicated to curves of magnetic hysteresis of ferromagnetic materials. Practical part of bachelor´s thesis is dedicated to measuring BH curves of torroidal core transformer. The measuring was made possible by LabVIEW program, using digital integration in LabVIEW, analog integration with RC cell, voltage converter and current transducer ITN 12-P Ultrastab. In the last part of the bachelor´s thesis I evaluate the measurements.
Measurement of the magnetic properties of materials using LabVIEW
Keywords: LabVIEW; Čidla; Rogowskiho cívka; Hallova sonda; magnetický tok; magnetická indukce; transformátor; indukčnost; bočník; Integrační článek; RC článek; RL článek; BH křivka; Hysterezní křivka; Hystereze; Remanence; Koercivita; Digitální integrace; Analogová integrace; LabVIEW; Transducers; Rogowski coil; Hall sensing head; magnetic flux; magnetic induction; transformer; indukčnost; shunt; Integration cell; RC cell; RL cell; BH curve; Hysteresis curve; Hysteresis; Remanence; Coercivity; Digital integration; Analog integration