Hodnocení výkonnosti podniku - Vaňková, Radmila (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením výkonnosti podniku XY. Analyzuje vývoj podniku v letech 2007 – 2011 pomocí moderní metody ekonomické přidané hodnoty. Na základě zjištěných výsledků jsem navrhla opatření ke zlepšení stávající situace podniku v následujících letech.

This master‘s thesis deals with evaluation efficiency of the company XY. It analyses the company’s development in years 2007 – 2011 by the modern method of economic value added. Based on the recognized results I suggested measures for an improvement present situation of the company for several following years.
Evaluation of Company Performance
Keywords: výkonnost podniku; finanční analýza; ekonomická přidaná hodnota (EVA); Balanced Scorecard (BSC); tržní přidaná hodnota (MVA); diskontované cash flow (DCF); Company Performance; Financial Analysis; Economic Value Added (EVA); Balanced Scorecard (BSC); Market Value Added (MVA); Discounted Cash Flow (DCF)