FRP kompozitní materiály pro vyztužování betonu - Blahová, Aneta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Bakalářská práce se zabývá kompozitní polymerní FRP výztuží. Popisuje způsob výroby FRP výztuží, jaké jsou jejich vlastnosti a z jakých materiálů se mohou vyrábět. Uvádí příklady aplikace FRP výztuží v konstrukčních prvcích. Dále zmiňuje trvanlivost FRP výztuží v agresivních prostředí a soudržnost FRP výztuží s betonem. Závěr práce tvoří návrh experimentálního zkoušení soudržnosti FRP výztuže s betonem.

The bachelor thesis deals with composite polymer FRP reinforcement. It descibes the method of manufacturing FRP reinforcements, which are their properties and what materials are used by manufacturers. Lists FRP reinforcement application in various structures. Also mentions the durability of FRP reinforcement in an aggressive environment and the cohesiveness of FRP reinforcement with concrete. The conclusion of the work is a proposal for experimental testing of a bond between FRP reinforcement and concrete.
FRP for concrete reinforcement
Keywords: FRP výztuž; kompozit; vlákna; skleněná vlákna; uhlíková vlákna; aramidová vlákna; čedičová vlákna; matrice; pryskyřice; vinylester; epoxid; polyester; trvanlivost; soudržnost; pultruze; zkoušení FRP výztuže.; FRP reinforcement; composite; fibers; glass fibers; carbon fibers; aramid fibers; basalt fibers; matrix; resin; vinyl ester; epoxy; polyester; durability; cohesion; pultrusion; FRP reinforcement testing.