Vizualizace procesu pomocí WWW stránek - Kozumplík, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou web serveru, který je integrován v nových řídících jednotkách Simatic S7-1200 a S7-1500. Díky tomuto web serveru je možné získat přístup k PLC přes libovolné zařízení se standardním připojením k internetu. Vedle standardních internetových stránek příslušících každému takovému zařízení je zde i prostor pro uživatelsky definované stránky. Úkolem této bakalářské práce je takovéto stránky vytvořit a na nich zprovoznit vizualizaci ukázkového procesu. V první části práce je popsána daná problematika a jsou zde nastíněny možnosti řešení a potřebná nastavení, jak pro vývojové prostředí TIA Portal, tak i pro samotné vytváření internetových stránek a vizualizace na nich. V druhé části je předvedena samotná realizace webové aplikace s vizualizací, a to jak na ukázkovém příkladě firmy SIEMENS, tak i na vlastním vytvořeném projektu.

This Bachelor´s thesis deals with web server which is integrated in the new control units Simatic S7-1200 and S7-1500. Due to this web server it is possible to access PLC through a device with an usual connection to the Internet. Besides standard net pages, which are included in each device from series S7-1200 and S7-1500, there is a possibility for user-defined pages. The goal of this bachelor´s thesis is to create these user-defined web pages and vizualization of a demonstration process. In the first part, there are described generally problems about web server and user-defined pages and possibilities of solution for setting in TIA Portal and for creating web pages with vizualization. In second part, there is shown the realization of web application with the vizualization on sample project from the SIEMENS company and on the created project itself.
Process vizualization via website
Keywords: Simatic S7-1200/S7-1500; Web server; uživatelské stránky; vizualizace procesu; Simatic S7-1200/S7-1500; Web server; User-defined web pages; Process vizualization