Polyfunkční objekt - Dvořák, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Cílem diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro novostavbu polyfunkčního domu v Moravských Budějovicích, v katastrálním území Moravské Budějovice. Polyfunkční dům je částečně podsklepený s jedním podzemním podlažím a třemi nadzemními podlažími. V podzemním podlaží je navrženo technické zázemí polyfunkčního domu a skladovací prostory pro bytovou část objektu. V prvním nadzemním podlaží a částečně v druhém nadzemním podlaží se nachází komerční prostory, kadeřnictví, květinářství, knihkupectví a kavárna. V druhém a třetím nadzemním podlaží jsou pak navrženy bytové jednotky, celkem se jedná o tři byty. Objekt je navržen z keramických tvárnic tloušťky 300 mm a je zateplený kontaktním zateplovacím systémem. Stropní konstrukce jsou z železobetonových monolitických desek tloušťky 250 mm. Dokumentace dále řeší přípojky pitné vody, elektrické energie, plynu, splaškové a dešťové kanalizace a zpevněné plochy pro pěší a pro motorová vozidla. Diplomová práce je zpracovaná ve formě dokumentace pro provádění stavby.

The aim of the diploma thesis is to elaborate project documentation of a new-build mixed-use building in Moravske Budejovice, in the cadastral area of Moravske Budejovice. The mixed-use building comprises a partial cellar and three floors above the ground. In the cellar, technical facilities and storage space for the residental part of the building can be found. The ground floor and the part of the first floor are designed for commercial premises, a hairdresser's, a florist's, a bookshop and a café. Residental unit consisting of three flats is located on the first and second floor. the building is made from 300 mm thick ceramic construction blocks with the external thermal insulation system. Ceiling construction is made of 250 mm thick concrete monolithic panels. Furthermore, the documentation deals with potable water, electric power and gas couplers, sewerage system, rainwater sewer and paved surface for pedestrians and motor vehicles. The thesis is elaborated as documentation for the building execution.
Multifunctional building
Keywords: Polyfunkční dům; byt; kadeřnictví; květinářství; knihkupectví; kavárna; částečné podsklepení; keramická tvárnice; kontaktní zateplovací systém; železobetonová deska; vegetační střecha; mixed-use building; flat; hairdresser's; florist's; bookshop; café; partial cellar; ceramic construction block; contact weatherproofing; reinforced concrete panels; vegetative roof