Systém pro monitorování domácího vermikompostéru - Lakomý, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací systému pro monitorování vermikompostéru, jehož cílem je udržet optimální podmínky pro efektivní rozklad organického materiálu. Teoretická část práce se zabývá úvodem do procesu kompostování s důrazem na vermikompostování a faktory prostředí, které ovlivňují tento proces (jako je teplota a vlhkost). Praktická část práce je zaměřena na detailní návrh monitorovacího systému, popis použitých komponent a způsobu jejich funkce. Dále jsou zde popsány jednotlivé hardwarové a softwarové části systému. V závěrečné části je systém testován pro ověření jeho funkčnosti a spolehlivosti.

This bachelor's thesis deals with the design and implementation of a system for monitoring a vermicomposter, aimed at maintaining optimal conditions for the efficient decomposition of organic material. The theoretical part of the thesis introduces the composting process with a focus on vermicomposting and environmental factors that influence this process (such as temperature and humidity). The practical part is focused on the detailed design of the monitoring system, the description of the components used, and how they function. The next section describes the individual hardware and software parts of the system. In the final part, the system is tested to verify its functionality and reliability.
Home vermicompost monitoring system
Keywords: Automatizace; internet věcí (IoT); monitorovací systém; senzor; vermikompostér.; Automation; Internet of Things (IoT); monitoring system; sensor; vermicomposter.