Diagnostika zátěže asynchronního motorů na základě měření proudů - Vozár, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá diagnostikou záťaže asynchrónneho motora na základe meraných prúdov. Vyhodnocovanie stavu asynchrónneho motora zo snímaného prúdu bolo popísané v literárnej rešerši. Následne bol prevedený návrh algoritmu pre vyhodnotenie zmeny zaťažovacieho momentu na základe metódy MCSA. Algoritmus bol použitý určenie zmeny záťaže predložených priebehov statorových prúdov asynchrónneho motora. Rovnako boli v práci popísané obmedzenia a použitie tohto algoritmu.

This bachelor's thesis deals with the load diagnostics of an asynchronous motor based on measured stator currents. The evaluation of the condition of the asynchronous motor from the measured current is described in the literature review. Subsequently, an algorithm for evaluating changes in the load based on the MCSA method was proposed. The algorithm was used to determine the change in load from the presented stator currents measurements of an asynchronous motor. The limitations and applications of this algorithm were described in the thesis.
Load diagnosis of asynchronous motors based on current measurements
Keywords: asynchrónny motor; MCSA; diagnostika záťaže; statorový prúd; Fourierová transformácia; asynchronous motor; MCSA; load diagnostics; stator current; Fourier transform