Využití obnovitelných zdrojů energií v systémech TZB rodinného domu - Letochová, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá druhy alternativních zdrojů energie a možnostmi jejich využití v rodinných domech. V první části jsem se zaměřila na jednotlivé druhy těchto zdrojů a vhodnost použití pro vytápění. Ve druhé části jsem navrhla vytápění pro daný rodinný dům. Na závěr uvádím posouzení energetické náročnosti objektu.

This thesis deals with the types of alternative energy sources and possibilities of their use in family houses. The first part focuses on particular types of energy sources and their suitability for heating. In the second part, I suggested heating system for a house. Finally I present assessment of the energy performance of the building.
Application of Renewable Energy Sources in Technical Services Systems of the Family House
Keywords: Alternativní zdroje energie; kolektory; tepelná čerpadla; tepelné ztráty; podlahové vytápění; vytápění otopnými tělesy; příprava teplé vody; roční potřeba tepla a paliva; energetické hodnocení budov.; Alternative sources of energy; collectors; heat pumps; heat loss; underfloor heating; heating radiators; hot water; the annual heat demand and fuel; energy rating of buildings.