Návrh tepelného čerpadla voda-voda - Jašek, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
V první části této diplomové práce je teoreticky popsán princip funkce kompresorového tepelného čerpadla, chladicí oběh, jeho hlavní části a pomocná zařízení. Druhá část se zabývá vlastním konstrukčním návrhem tepelného čerpadla VODA-VODA, určeného pro účel rekuperace tepla z kogeneračních jednotek v teplárenských provozech.

First part of my diploma thesis contains theoretical description of compressor based heat pumps, refrigeration cycle, main components of refrigeration cycle and auxiliary equipment. Second part contains the heat pump WATER-WATER desing. It will be used for heat recovery from cogeneration units in heating plants.
Water to water heat pump design
Keywords: tepelné čerpadlo; konstrukční návrh tepelného čerpadla; rekuperace tepla; chladicí oběh; chladivo; heat pump; heat pump desing; heat recovery; refrigeration cycle; refrigerant