Nástroj pro podporu výuky základů práce s pamětí - Hruboš, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací webové aplikace zaměřené na vizualizaci paměti programů v jazyce C. Cílem aplikace je usnadnit pochopení správy paměti, práce s ukazateli a dalších klíčových konceptů spojených s jazykem C, které jsou často považovány začátečníky za obtížně uchopitelné. Výsledkem práce je webová aplikace, jejíž cílem je nalézt uplatnění především ve vzdělávání a jako pomůcka při výuce jazyka C.

This bachelor thesis is focused on the design and implementation of a web application focused on memory visualization of programs in C. The aim of the application is to facilitate the understanding of memory management, pointer handling and other key concepts related to the C language that are often considered difficult to grasp by beginners. The result of this work is a web application that aims to find application primarily in education and as an aid in teaching the C language.
Keywords: výuka programování; vizualizace paměti; jazyk C; JavaScript; maxGraph; webová aplikace; paměťové operace; learning programming; memory visualization; C language; JavaScript; maxGraph; web application; memory operations