Mikrovlnné obvody na bázi koaxiálního vedení integrovaného do substrátu - Vídenský, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku mikrovlnných obvodů na bázi koaxiálního vedení integrovaného do substrátu. Blíže se pak věnuje parametrům nutným pro navržení a modelování děličů výkonu. Zejména pak Wilkinsonovu 3dB děliči a 3dB čtvercovému hybridnímu členu. Pracovní kmitočet těchto dvou děličů je navržen na 1,5 GHz. Patrná část je také věnována návrhům a simulacím zjednodušených obvodů v podobě T-článku.

This bachelors thesis focuses on the problem of microwave circuits based on coaxial lines integrated into a substrate. It then takes a closer look at the parameters required for the design and modelling of power dividers. In particular, the Wilkinson 3dB divider and the 3dB square hybrid component. The operating frequency of these two dividers is designed to be 1.5 GHz. A notable section is also devoted to the design and simulation of simplified T-cell circuits.
Microwave circuits based on substrate integrated coaxial lines
Keywords: Planární mikrovlnný obvod; Symetrické páskové vedení; směrové odbočnice; SICL; koaxiální vedení integrované do substrátu; Wilkinsonův dělič výkonu; čtvercový hybridní člen; Planar microwave circuit; Symmetrical strip line; directional taps; SICL; substrate integrated coaxial line; Wilkinson power divider; branch line