Uplatnění statistických metod pro zkoumání vlastností nejprodávanějších přípravků na ochranu rostlin a vztahů mezi nimi - Haluzová, Dana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Diplomová práce se zaměřuje na statistické zkoumání vlastností přípravků na ochranu rostlin u firmy Agro-Artikel, s.r.o. Pomocí statistických metod se soustředí na prodejní cenu a ochrannou lhůtu přípravků, testuje hypotézy o vlastnostech přípravků a závislostí mezi nimi. Práce také zkoumá výsledky z dotazníkového šetření a na jejich základě nabízí doporučení pro zavedení nových produktů.

This diploma thesis focuses on the statistical examination of properties of plant protection products at Agro-Artikel, s.r.o. Using the empirical distribution function, it focuses on the sales price and the shelf life of the products, tests the hypotheses about the properties of the products and the dependencies between them. The thesis also explores the results of the questionnaire survey and offers recommendations for the introduction of new products.
Application of Statistical Methods to Investigate the Properties of Best-Selling Plant Protection Products and their Relationship
Keywords: empirická distribuční funkce; testování hypotéz; Kolmogorovův-Smirnovův test; přípravky na ochranu rostlin; empirical distribution functions; hypothesis testing; Kolmogorov-Smirnov test; plant protection products