Zálohování dat a datová úložiště - Oral, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Cílem této práce je zhodnotit mechanismy zálohování firemních dat a navrhnout finančně a technologicky efektivní řešení pro vybranou společnost. Při návrhu se kromě nových technologií a postupů zohledňují i stávající použité metody, k dosažení kompatibility s dřívějším systémem zálohování.

The goal of bachelor thesis is analysis company data backup system and design technologically and financially effective solution for selected company. In this solution, except new technologies, are used procedures to keep compatibility with existing solution of backup system.
Data Backup and Data Storages
Keywords: zálohování; datová uložiště; obnova; RAID; backup; data storage; recover; RAID