Mateřská škola Kuřim - stavebně technologický projekt - Kurka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Předmětem diplomové práce je řešení vybraných částí stavebně technologického projektu stavby mateřské školy v Kuřimi na ulici Hybešova. Jedná se o jednopodlažní zděný objekt s plochou střechou, která je doplněna o vegetační souvrství zelené střechy. V práci řeším studii hlavních technologických etap, technologické předpisy pro monolitickou stropní konstrukci a zelenou střechu systému Smart Roof Solutions spolu s kontrolními a zkušebními plány, návrh hlavních stavebních strojů, časový a finanční plán pro hlavní objekt mateřské školy, objektový časový a finanční plán pro celý stavební záměr, bilanci pracovníků a nasazení stavebních strojů a projekt zařízení staveniště. Práce je doplněna o hlukovou studii, posouzení vybraných kreditů LEED 2009 Core & Shell, návrh záchytného systému TOPSAFE, plán BOZP, dokumentaci zelené střechy systému Smart Roof Solutions a rešerši na téma zelených střech.

The subject of the thesis is the solution of selected parts of the construction technology project of the construction of a kindergarten in Kuřim on Hybešova Street. It is a single-story brick building with a flat roof with a green roof. In my work I solve the study of the main technological stages, technological regulations for the monolithic ceiling structure and the green roof of the Smart Roof Solutions system together with inspection and test plans, design of the main construction machines, time and a financial plan for the main building of the kindergarten, the building time and financial plan for the entire construction plan, the balance of workers and the deployment of construction machinery and the construction site equipment project. Then I add a noise study, assessment of selected LEED 2009 Core & Shell credits, design of the TOPSAFE restraint system, health and safety plan, documentation of the green roof of the Smart Roof Solutions system and a search on the topic of green roofs.
Kindergarten Kuřim - construction technology project
Keywords: mateřská škola; spodní stavba; vrchní stavba; monolitický železobetonový strop; zelená střecha; plochá střecha; hluková studie; LEED 2009; bednění; strojní sestava; studie hlavních technologických etap; technologický předpis; stavebně technologický projekt; kindergarten; substructure; superstructure; monolithic reinforced concrete ceiling; green roof; flat roof; noise study; LEED 2009; formwork; machines design; study of main technological stages; technological regulation; construction technology project