Nasazení prvků ATEN pro dálkový dohled nad síťovými uzly - Kondicz, Dávid (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Predložená práca sa zaoberá problematikou vzdialeného manažmentu a nasadením prvkov diaľkového dohľadu nad sieťovými uzlami so zariadeniami KH-1516i, SN-0116 a PN-9108 od výrobcu ATEN. V práci je uvedená celá škála služieb vhodných pre vzdialený manažment dátového centra od vzdialeného ovládania napájania až po vzdialenú konzolu, náhradu monitora, klávesnice a myši. Sú tu uvedené možnosti integrácie hardvéru so softvérom pre dohľadové centrá. Zo získaných informácií bola vypracovaná laboratórna úloha. V úlohe sa tiež zameriavame na možnosti aplikácie vzdialeného manažmentu rôznych zariadení. Cieľom úlohy bude študentom priblížiť možnosti využitia jednotlivých zariadení v skutočnej prevádzke. Uvedieme aj možnosti redundantného prístupu k jednotlivým dohľadovým zariadeniam.

The submitted work deals with the problem of setting of long distant sight above network junction with the appliances KH-1516i, SN-0116 and PN-9108 from ATEN manufacturer. We acquaint with the whole spectrum of services suitable for distant management of data centre from distant operating of supply till the distant brace, substitution of monitor, keyboard and mouse. A laboratory task was worked out from information obtained before. We aim at the simulation of application of distant management of switchboard in centre of telecommunication operator with the distant administration of servers. The aim of this task is to bring closer the use possibilities of each appliance in real operating. We also show the possibilities of redundant access to particular supervisory appliances.
Deployment of ATEN elements for remote management of network nodes
Keywords: KVM Over the NET; Power Over the NET; Serial Over the NET; ATEN; ALTUSEN; Vzdialený manažment siete; RMON; KVM Over the NET; Power Over the NET; Serial Over the NET; ATEN; ALTUSEN; Distant network management; RMON