Názorné uplatnění nového přenosového zařízení - Rosenberg, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo navrhnout názorné zapojení nového přenosového zařízení PCM30U-3UST do výuky předmětu Přístupové a transportní sítě formou tří nových laboratorních úloh. Zpracované úlohy jsou zaměřeny na konfiguraci a bližší seznámení se s univerzálním přenosovým zařízením PCM30U-3UST. Studenti se naučí ovládat zařízení tak, že budou schopni spravovat jeho rozhraní a prakticky využívat jeho zásuvné karty. Dále získají teoretické znalosti o rámci E1, které si pomocí analyzátoru PUMA 4300E ověří. Tato práce je současně seznamuje s teoretickými principy přenosu signálu pomocí rámce E1 a obsahuje stručný manuál přenosového zařízení PCM30U-3UST a analyzátoru PUMA 4300E. Laboratorní úlohy jsou zpracované včetně podrobných pracovních postupů, které obsahují názorné ilustrace zapojení a vypracované vzorové protokoly.

The aim of my project is designing of the example of the new transmission equipment PCM30U - 3UST for education of the subject Access and transport networks in form of the three new laboratory tasks. The tasks are focused on the configuration of a more universal familiarity with transmission facilities-PCM30U-3UST. Students learn to operate with the equipment so that they will be able to manage its interface and practical usage of its insertable cards. Further they gain theoretical knowledge of the E1, that they verify it through the analyzer PUMA 4300E. This work is also acquainted them with the theoretical principles of signal transduction through the framework of the E1 and contains a brief manual of the transmission equipment PCM30U-3UST and analyzer PUMA 4300. Laboratory tasks are processed including detailed workflow, which includes graphic illustration of linkage and developed model protocols.
Objective Exercise of a New Transmission Equipment
Keywords: PCM30U-3UST; PUMA 4300E; E1; PCM; TDM; CEoIP; RS232; PCM30U-3UST; PUMA 4300E; E1; PCM; TDM; CEoIP; RS232