Polyfunkční dům - Osička, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Předmětem této diplomové práce projektová dokumentace novostavby polyfunkčního domu v proluce v Brně na ulici Křenová. Objekt má čtyři nadzemní a jedno podzemní podlaží. V prvním nadzemním podlaží se nachází provozovny, konkrétně kadeřnictví a lékárna, s administrativním provozem v podobě menší kanceláře. Celé druhé nadzemní podlaží tvoří kanceláře-menší a větší ( v případě potřeby se může spojit v jednu velkou kancelář dělenou na dvě části. Ve třetím a čtvrtém nadzemním podlaží jsou pak jednotlivé byty. Celkem se zde nachází 2 byty 4+kk, 2 byty 2+kk, 4 garsonky 1+kk a 2 bezbariérové byty 1+kk. Pro jednotlivé byty se na podlažích nachází sklepní kóje. V podzemním podlaží je pak umístěno zázemí pro fungování objektu, kóje, sušárna, kolárna a sklady kanceláří. Na severní straně parcely je umístěno pro tento objekt nadzemní parkoviště. Díky průchodnosti polyfunkčního domu ze severní na jižní stranu (a naopak) nemusí budoucí uživatelé zdlouhavě obcházet blok.

The subject of the this thesis is newly built mixed-use building in gap site in the Brno on the Křenová street. The object will have four aboveground floors and one underground floor. First floor there are officers, specifically hairdresser, pharmacy and establishement of small office. The whole second floor consists of smaller and bigger offices (if it be necessary, it can be connected in one large office divided into two parts). On the third and fourth aboveground floor there are individually flats. There are two flats 4+kitchen, two flats 2+kitchen, four single flats with kitchen and two barrier-free flats. For these flats, there are basement cellar floor. In the underground floor, there are single cellars in the basement for single-room flats, basement for the operation of the building, a cubicle, a drying room, a bicycle room and office storage. There is an overground parking on the northern side of the object. Thanks to the passage of the building from the north to the south side saves your steps.
Mixed-use building
Keywords: polyfunkční dům; proluka; lékárna; kancelář; kadeřnictví; plochá vegetační střecha; novostavba; mixed-use building; gap; hairdresser; pharmacy; office; green roof; new building