Optimalizace strukturovaných dotazů nad rozsáhlými databázemi - Janeček, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací strukturovaných dotazů nad rozsáhlými databázemi. Principy těchto optimalizací jsou později využity při tvorbě aplikace, která umožňuje vyhledávání nad jednou konkrétní rozsáhlou databází. Současně tato práce porovnává efektivitu nově navržených konstrukcí SQL v porovnání s konstrukcemi neoptimalizovanými.

This master's thesis deals with optimization of structured queries on large databases. Principles of these optimizations are used during creation of application, which allows finding over one specific large database. At the same time this thesis compares efficiency between the new designed SQL constructions and the not optimized SQL constructions.
Optimization of Structured Queries on Large Databases
Keywords: dotaz SQL; optimalizace dotazů SQL; databáze MySQL; kaskádové zpracování; prováděcí scénář; skupiny atributů; SQL query; optimization of SQL queries; MySQL database; cascade processing; process scenario; attribute groups