Posouzení vlivu územního plánování na cenu pozemku v Milínově - Doláková, Markéta (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2013)
V této diplomové je stanovována cena vybraného pozemku a to cena administrativní dle oceňovacího předpisu a cena tržní, která je provedena odborným odhadem za použití porovnávací (komparativní) metody. Formou případové studie je uvažován vývoj cen pozemku v souvislosti se změnami v územním plánu obce a uskutečňováním strategie pro rozvoj venkova. Dále bylo provedeno hodnocení jakou měrou vznik územního plánu a rozvoj služeb a vybavení na venkově ovlivní výši cen pozemku.

In this dipoma is priced selected lend and administrative costs by pricing regulation and market price, which is performed by a professional estimate using the comparsion (comparative) method. A case study is considered prices of land in connection with changes in the landscape plan and implementation strategy for rural development. It was also evaluated the degree to which the emergence of zoning and development of services and facilities in rural areas affects the amount of land prices.
Evaluation of the Impact of Town and Country Planning on the Land Price in Milínov
Keywords: Administrativní cena; cena; dotace; Grubbsův test; hodnota; katastr nemovitostí; obvyklá cena; oceňování; orná půda; porovnávací metoda; pozemek; pozemek k zastavění; rozvoj venkova; stavební pozemek; územní plán.; Administrative costs; price; subsidy; Grubbs test; value; real estate; market value; appraisement; arable land; comparative method; land; land for construction; rural development; building land; landscape plan.