Návrh deskového mostu - Stehlík, Ondrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2023)
Bakalárska práca sa zameriava na návrh doskového jedno-polového mostu. Hlavná nosná konštrukcia je tvorená dodatočne predpätou betónovou doskou. Most prevádza cestu kategórie S7,5 ponad rieku medzi dvoma križovatkami. Pre návrh boli spracované tri varianty. Z variant návrhu bola vybratá doska s rovným spodným lícom. Analýza konštrukcie bola zaistená pomocou softvéru Scia Engineer 21.1. Návrh a posúdenie prebiehalo ručným výpočtom.

That aim of this bachelor's thesis is to present a design of a single-span slab bridge. The main framework is constituted of a post-tensioned concrete slab. The bridge carries a road of category S7.5 over the river between two intersections. Overall, three variants have been created. From these variations, a design using a slab with a flat underside was chosen. Construction analysis was performed in Scia Engineer 21.1. The design and review were performed manually.
Design of a slab bridge
Keywords: Doskový most; predpätá doska; predpínacie laná; zmeny predpätia; pohyblivé zaťaženie; doprava; medzný stav použiteľnosti; medzný stav únosnosti; Slab bridge; pre-stressed slab; pre-stressed tendons; bias changes; moving loads; traffic; serviceability limit state; ultimate limit state