Podnikatelský záměr rozvoje firmy - Jelčová, Denisa (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením podnikatelského plánu rozvoje společnosti Ford Szilcar, s.r.o. V teoretické části jsou obsaženy informace o tvorbě podnikatelského záměru. Druhá část, která se zabývá vlastní prací, je zaměřená na zpracování Porterového modelu pěti sil, Finanční analýzy a SWOT analýzy. Poslední část obsahuje vlastní návrhy na zlepšení současné finanční situace společnosti.

This bachelor thesis deals with creating a business plan for the development of Ford Szilcar, Ltd. Theoretical section gives information about creating a business plan. The second part, which is about own work, is focused on examining Porter’s Five Forces model, financial analysis and SWOT analysis. The last part contains recommendations for improving the current financial situation of the company.
Entrepreneurial Intention of Business Development
Keywords: Podnikatelský záměr; podnikatelský plán; strategické řízení; SWOT analýza; analýza makroprostředí; konkurence; autoservis; Entrepreneurial intention; business plan; strategic leading; SWOT analysis; macroanalysis; micro-analysis; competition; vehicle servis