Inovace laboratorní úlohy - model "Kmeny" - Žatečka, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato bakalářská se zabývá hardwarovou a softwarovou inovací modelu “Kmeny” pro předmět programovatelné automaty, teorií PLC a jeho programovacích jazyků a návrhem schématu zapojení modelu. Dále součástí práce je vytvoření vzorové úlohy, jež zahrnuje zadání úlohy, programy v jazycích LAD a SCL a vizualizaci úlohy.

This bachelor thesis deals with both hardware and software innovation of “Girders” model which is a part of the subject Programmable automation controllers. The first part describes theory regarding PLC together with its programming languages and the design of a model connection scheme. The second part introduces an example consisting of pattern protocol, programs written in LAD and SCL and its visualization.
Laboratory model "Girders" innovation
Keywords: Programovatelné automaty inovace; Ladder diagram; Funkční blokový diagram; Strukturovaný text; Instrukční list; TIA portal V14; AutoCAD; EAGLE; PLC; Simatic S7-1500; Inovation of programmable automation controllers; Ladder diagram; Function block diagram; Structured text; Instruction list; TIA portal V14; AutoCAD; EAGLE; PLC; Simatic S7-1500