Automatické vyhodnocení signálů s využitím Fourierovy transformace - Rudžík, Matej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
Táto diplomová práca sa zaoberá vyhodnotením signálov pomocou Fourierovej transformácie. V teoretickej časti sú popísané rôzne možnosti analýzy signálov s dôrazom na rýchlu Fourierovu transformáciu. Teoretická časť obsahuje taktiež popis bežných porúch strojných zariadení a ich diagnostiky pomocou analýzy frekvenčných spektier. V praktickej časti bol v prostredí Matlab navrhnutý algoritmus na vyhodnocovanie signálov s dôrazom na dodržanie podmienky koherencie. Pomocou tohto algoritmu boli vyhodnotené predložené signály.

This master’s thesis deals with signal evaluation using Fourier transform. In the theoretical section, different methods of signal analysis with an emphasis on a Fast Fourier Transform are described. Theoretical section also contains description of common machinery faults and their diagnosis using frequency spectrum analysis. In the practical section, an algorithm for signal evaluation with an emphasis on coherence condition was designed in the Matlab environment. This algorithm was later used to evaluate submitted signals.
Automatic signal evaluation using Fourier transform
Keywords: Fourierova transformácia; rýchla Fourierova transformácia; signál; podmienka koherencie; frekvenčné spektrum; Fourier Transform; Fast Fourier Transform; signal; coherence condition; frequency spectrum