Kybernetické nástroje pro boj proti COVID - Hyhlík, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá možnými řešeními krize způsobené nemocí COVID-19 za pomoci využití poznatků na poli kybernetiky. Popisuje problémy způsobující šíření nemoci, opatření, která byla učiněna a možnosti jejich zefektivnění s využitím tohoto oboru, popřípadě nová řešení. Také rozebírá výhody a nevýhody jednotlivých řešení a jejich možný vliv na vývoj šíření. Z nich je vybrán a zkonstruován systém monitorující dodržování rozestupů.

This bachelor thesis deals with possible solutions of the COVID-19 crisis, with the help of knowledge in the field of cybernetics. It describes problems that cause spread of the disease, precautions that have been made and possibilities for improvement of their efficiency using this specialization, or also new solutions. The advantages and disadvantages of particular solutions and their effect on spread will be analysed as well. A system for spacing monitoring is chosen and constructed from them.
Cybernetic applications against COVID-19
Keywords: Koronavirus; kybernetika; COVID-19; kamerový systém; 3D tisk; Bluetooth; společenský odstup; Coronavirus; cybernetics; COVID-19; CCTV; 3D print; Bluetooth; social distancing