Systém pro automatizovanou obsluhu superpočítače - Strečanský, Peter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Cieľom tejto práce je rozšíriť existujúci program FabSim o modul, ktorý umožní automatizovanú obsluhu superpočítačov, predovšetkým prácu s plánovačom OpenPBS. Modul bol vytvorený v programovacom jazyku Python za použitia balíčka Fabric. Skripty, ktoré sa pomocou OpenPBS spúšťajú, sú uložené vo forme predlôh a pred samotným prenosom na cluster a spustením sa dynamicky upravia na základe preferencií užívateľa. Vytvorené riešenie tak poskytuje komplexnú sadu metód, ktoré umožňujú plnohodnotnú obsluhu superpočítačov, integráciu s Gitom a spravovanie dát nachádzajúcich sa na superpočítačoch. Hlavným prínosom tejto práce je jednoduchšie riadenie a úspora času spojená s obsluhou superpočítačov.

The main goal of this thesis is to extend already existing software FabSim by a module, which allows automated supercomputer operation, especially with OpenPBS scheduler. This module was implemented with Python programming language, using Fabric module as its backbone. The scripts, which are executed with OpenPBS are stored as the templates. These templates are dynamically modified to suit users needs. This solution provides a complex set of methods, which allows full--featured operation of supercomputers, integration with git and data management on clusters. The module saves time and makes working with supercomputers much easier.
System for Supercomputer Automation Operation
Keywords: superpočítač; cluster; Fabric; Python; softvérové inžinierstvo; OpenPBS; supercomputer; cluster; Fabric; Python; software engineering; OpenPBS