Návrh a implementace počítačové hry - Šulo, Samuel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2023)
Cieľom tejto práce je návrh a implementácia 2D hororovej plošinovky na počítačové zariadenie. Implementovaná hra pozostáva z troch úrovní a sprevádza hráča hororovými prvkami tvorenými vizuálnymi a zvukovými efektmi. Hra je navrhnutá pre prípadné budúce rozšírenie. Na hotovej hre bolo realizované niekoľko fázové testovanie. Od užívateľov je obdržaná spätná väzba v podobe vyplnených dotazníkov a následné zhodnotenie výsledkov. Ďalej práca čitateľa stručne oboznamuje s históriou hier a základmi pre prácu v hernom engine Unity, v ktorom je vytvorená samotná hra.

The aim of this thesis is the design and implementation of a 2D horror platform game on a computer device. The implemented game consists of three levels and accompanies the player through horror elements created by visual and sound effects. The game is designed for future expansion. Several phase tests were performed on the finished game. Feedback is received from users in the form of completed questionnaires and subsequent evaluation of the results. Furthermore, the work briefly acquaints the reader with the history of games and the basics of working in the Unity game engine, in which the game itself is created.
Design and Implementation of Computer Game
Keywords: hra; plošinovka; horor; strieľačka; Unity; game; platform; horror; shooter; Unity