Srovnání MKP modelů spojů - Hlaváč, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou srovnávání náhradních zjednodušených modelů spojů používaných v rámci komplexních MKP modelů s podrobnými modely detailů spojů. Jedná se především o šroubové spojení s běžným a lícovaným šroubem, svarové spojení ve tvaru T a přeplátované svarové spojení. Jednotlivé spoje jsou porovnány v rámci výsledků simulací odpovídajících si modelů.

This thesis deals with the comparison of alternative models of the simplified joints used in the FEM models of complex models with detailed joint details. This is essentially a screw connection with dowel bolt and standard bolt, weld connection "T" and overlap weld connection. Individual connections are compared in the simulation results of matching models.
Comparision of FEM models of joints
Keywords: šroub; matice; podložka; šroubový spoj; svarový spoj; koutový svar; metoda konečných prvků; screw; nut; washer; screw joint; weld joint; fillet weld; finite element method