Povrchové úpravy materiálu - Tichý, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Bakalářská práce se zabývá povrchovými úpravami materiálu se zaměřením na proces lakování práškovými plasty. V práci jsou popsány vybrané povrchové úpravy, které jsou doporučovány jako předúprava pro práškové lakování. V průzkumu trhu, kterým se práce zabývá, jsou obsaženy informace o práškových plastech a technickém vybavení pro práškové lakování. Je zde také uveden návrh vybavení pro stávající práškovou lakovnu firmy KOVOT Invest s.r.o.

This thesis deals with surface treatment materials, focusing on the process of plastic powder coating. The thesis describes several exclusive finishes that are entirely recommended as pre-treatment for powder coating. The thesis also provides information gained through market research, focusing specifically on powder plastics and technical equipment for powder coating. Technical equipment for the existing powder coating plant of the company KOVOT Invest Ltd. is also suggested.
Surface treatments of material
Keywords: Povrchová úprava materiálu; práškové plasty; prášková barva; práškové lakování; předúprava; vytvrzování; Material finish; powder plastics; powder coating; powder coating process; pre-treatment; curing