Návrh RGB LED napájení pro systém pozičních světel letadla - Potoček, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Táto práca sa zaoberá návrhom prúdového zdroja pre napájanie pozičných a protikolíznych svetiel úžitkového lietadla s 28 V DC systémom. Hlavným cieľom práce je návrh alternatívy, ktorá skombinuje dve položky do jednej, vďaka možnosti zmeny farby pozičných svetiel. V práci sú ďalej rozobraté požiadavky z hľadiska leteckých noriem a ich zohľadnenie pri výbere komponentov.

This bachelor’s thesis deals with design of a DC steady-current power supply for position and anti-collision lights of utility aircraft with 28 DC system. Main objective is design of an alternative, which combines 2 items into one, thanks to an option of changing colours of position lights. The work further discusses the requirements in terms of aviation standards and their consideration in the selection of components.
RGB LED power supply design for aircraft position light system
Keywords: svetlotechnika lietadiel; chromaticita; farebný priestor; CIE; svetelný zdroj; LED; RGB; DC/DC; menič; spínaný zdroj; aircraft lighting technology; chromaticity; color space; CIE; light source; LED; RGB; DC/DC; converter