Využití prostředků umělé inteligence pro podporu rozhodování v podniku - Surynek, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou a následnou aplikací metod umělé inteligence v rozhodování podniku. Konkrétně se jedná o využití fuzzy logiky za účelem výběru nejvhodnějšího produktu splňujícího řadu parametrů. Vlastní řešení je vytvořeno ve vývojovém prostředí Matlab a také v programu MS Excel.

This thesis focuses on the problem and application of artificial intelligence in company decision making. Especially, the use of fuzzy logic in order to select most suitable product which meets a number of parameters. Custom solution are created in the Matlab development environment, and also in MS Excel.
The Use of Means of Artificial Intelligence for the Decision Making Support in the Firm
Keywords: Umělá inteligence; fuzzy logika; neuronové sítě; genetické algoritmy; výběr automobilu; rozhodování; rozhodovací proces; Artificial intelligence; fuzzy logic; neural networks; genetic algorithms; choosing a car; decision; decision-making process