Elektrický pohon s omezením přechodných dějů - Keller, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2009)
Diplomová práce je zaměřena na realizaci tří funkčních vzorků pro omezení přechodných jevů v elektrických pohonech kovově krytého, vzduchem izolovaného rozváděče ZS1 společnosti ABB. Na základě výsledků je v závěru vybrán vzorek s optimálními vlastnostmi vhodnými pro použítí v praxi.

My thesis is focused on realization of three inrush current limitors samples. This limiters will be used in ABB´s metal-clad, air-insulated switchgears for medium voltage distribution. On the basis of the results there is chosen the sample with optimal properties suitable for practice in the conclusion.
The electric drive with current peak limiting
Keywords: řízení termistor tranzistor rezistor můstek špička MOS-FET pohon vypínač rozběh doběh; driving thermistor transistor resistor bridge inrush MOS-FET driver circuit breaker start-up coasting