Cena stavebního objektu stanovená pro různé účely - Kaláb, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Cílem práce je stanovit cenu vybraného stavebního objektu pro různé účely pomocí položkového rozpočtu a metod pro oceňování nemovitostí dle platných právních předpisů. Vysvětlit základní pojmy při oceňování nemovitostí, objasnit jejich princip, ukázat postup tvorby ceny různými metodami a na vybraném stavebním objektu demonstrovat jejich využití.

The aim is to determine the price of a building selected for different purposes, using itemized budget and methods for valuation of property under applicable laws. Explain basic concepts in property valuation, explain their rationale, show the procedure of formation value by different pricing methods and selected construction object to demonstrate their use.
Price of construction for different purposes
Keywords: Cena; hodnota; nemovitost; stavba; položkový rozpočet; stanovení ceny objektu; oceňování nemovitostí.; Price; value; real estate; construction; itemized budget; determining the price of the object; property valuation.