Vodní dílo Letovice - návrh rekonstrukce systému TBD - Vahalík, Zbyněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem rekonstrukce systému technickobezpečnostního dohledu (TBD) na vodním díle Letovice. Úvodem je popsáno území přehrady, její okolí a samotné vodní dílo spolu s jednotlivými objekty. Dále je popsán systém měření TBD a výčet stávajících měřicích zařízení s jejich popisem, který je doplněn o výsledky měření TBD z minulých let. Je uveden výčet zařízení, která budou z vodního díla při rekonstrukci odstraněna. V závěrečné části práce je popsán návrh nového systému TBD, seznam nově navrhovaných, popř. rekonstruovaných měřicích zařízení a jejich charakteristika.

This bachelor thesis deals with the design of the reconstruction of the technical surveillance system of the dam Letovice. The introductory part describes the area of the dam, dam's surroundings and the dam itself with the particular objects. The subsequent section describes the technical surveillance system and a list of existing measuring devices with description. This is completed by the measurement results of the technical surveillance system from previous years. Additionally, it also contains the list of devices, which will be removed during the reconstruction. The final part deals with the design of the new technical surveillance system, list of measuring devices and their characteristics.
The dam Letovice - the design of the reconstruction of the technical surveillance system
Keywords: Přehrada Letovice; rekonstrukce přehrady; technickobezpečnostní dohled; měřicí zařízení; měření průsakového režimu; měření deformací; The dam of Letovice; reconstruction of the dam; the technical surveillance system; measuring devices; measuring of leakage mode; measuring of deformation