Vertikální kotel na spalování zemního plynu - Sedlák, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato diplomová práce se zabývá tepelným výpočtem a návrhem kotle na spalování zemního plynu. Cílem práce je návrh velikosti výhřevných ploch, tak aby pára splňovala požadavky teploty 490 °C, tlaku 7 MPa a parního výkonu 60 t/h.

This master´s thesis is dealing with the thermal calculation and design of boilers for natural gas combustion. The aim is to design the heating surfaces, so as to meet the requirements of the steam temperature of 490 ° C, the pressure of 7 MPa and the steam output of 60 t/h.
Vertical Boiler for Natural Gas Combustion
Keywords: Kotel; pára; zemní plyn; přehřívák; výparník; ekonomizér; Boiler; steam; natural gas; steam superheater; evaporator; economizer