Model křižovatky s průmyslovou komunikací - Záviš, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2021)
V tomto diplomovém projektu je shrnutý teoretický úvod týkající se problematiky řízení světelných křižovatek. Dále je zde probraná problematika průmyslové komunikace, kde byl podrobněji popsaný protokol Ethernet/IP a protokol Modbus TCP. Následuje popis programovatelných automatů řady Logix. Potom se práce zabývá průzkumem trhu, kvůli nalezení nejvhodnějšího vývojového kitu, který je použitý jako testovací prototyp. Pak pojednává o vývojovém kitu s komunikačním modulem od firmy AND-TECH. Na nich byl vyvíjen software, konkrétněji knihovna pro porty procesoru, paměť a protokol Modbus TCP. Po ověření funkčnosti softwaru se přistoupilo k návrhu hardwaru. Z jedné části je vývojovým kitem a modulem a z druhé části jsou obvody vstupů a výstupů. Nesmí zde chybět zhodnocení výsledků zjištěných testovacím provozem. Na konci dokumentu jsou popsané chybné kroky, jež bylo nutné hardwarově opravit.

This diploma project summarizes a theoretical introduction regarding the issue of traffic light control. Further there is industrial communication discussed, where they are the Ethernet / IP protocol and the Modbus TCP protocol described more in detail. The following is the description of the Logix series programmable controllers. Then the diploma follows up with market research in order to find the most suitable development kit which is used as a trial prototype. Then it is concerned with a development kit with a communication module from AND-TECH company. Software was developed on them, more specifically a library for processor ports, memory and the Modbus TCP protocol. After verifying the functionality of the software, the hardware design was started. From the first site it is development kit and module and from the second site there are input and output circuits. There must be the assessment of the results found during the test operation. The end of the document describes incorrect steps that were repaired in hardware.
Crossroad model with industrial communication
Keywords: Světelná křižovatka; průmyslová komunikace; komunikační protokol Modbus TCP; ethernetový komunikační čip ENC28j60; procesor AVR ATmega32; programovatelný automat (PLC); Traffic light; industrial communication; Modbus TCP communication protocol; Ethernet communication chip ENC28j60; AVR ATmega32 processor; programmable logic controller (PLC)