Moderní trendy v třískovém obrábění - frézování a mikrofrézování - Tkadlec, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na rešeršní rozbor mikro-frézování s cílem specifikovat nejnovější poznatky a trendy v oblasti frézování a mikro-frézování. Úvodní částí práce je specifikace mikro-frézování a rozdíly v porovnání s konvenčním frézováním. Hlavním cílem práce je interpretace moderních trendů technologie mikro-frézování, jako je vývoj strojů, pokročilé strategie obrábění a nejnovější CAD/CAM softwary. Druhá část se věnuje vlivu řezných parametrů na celkovou kvalitu obrobku. Závěrečná část práce je věnována aplikaci a využití technologie mikro-frézování.

The thesis is focused on the research on micro-milling with the aim to specify the latest findings and trends in milling and micro-milling. The introduction consists of the specification of micro-milling and its comparison with conventional milling. The main goal of the thesis is to interpret modern trends in micro-milling technology, such as machine modernization, advanced machining strategies and the latest CAD/CAM software. The second part deals with the influence of cutting parameters on the overall workpiece quality. The final part is devoted to the application and use of micro-milling technology.
Modern manufacturing trends in chip machining - milling and micromachining
Keywords: Mikro-obrábění; mikro-frézování; trendy v třískovém obrábění; dentální protetika; řezné materiály; Micro-cutting; micro-milling; trends in chip manufacturing; dental replacement; cutting materials