Zálohování dat a datová úložiště s využitím pokročilých funkcí souborových systémů - Hensl, Jaroslav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na zálohování dat a podrobněji se zabývá vlastnostmi souborových systémů, které zálohování usnadňují. V praktické části se řeší kompletní návrh zálohovacího úložiště organizace Centrum experimentálního divadla, p. o.

The bachelor thesis is focused on data backup and in particular it tackles the features of file systems that facilitate the backup. The practical part deals with the complete design of backup storage for a state funded organization The Centre for Experimental Theatre.
Data Backup and Data Storages Using the Advanced Features of File Systems
Keywords: Data; zálohování; RAID; ECC RAM; ZFS; RAID-Z; deduplikace; NTFS; stínová kopie svazku; FreeBSD; Rsync; iSCSI; obnova dat; Data; backup; RAID; ECC RAM; ZFS; RAID-Z; deduplication; NTFS; volume shadow copy; FreeBSD; Rsync; iSCSI; data recovery