Příprava projektu pro financování pomocí Strukturálních fondů EU - Bartálová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá Strukturálními fondy Evropské unie a možností získání dotace na daný projekt. Cílem práce je vytvoření projektu, který bude schopný získat finanční prostředky z Evropské unie, konkrétně se jedná o projekt na výstavbu sportovního areálu pro podporu volnočasových aktivit dětí a mládeže. Teoretická část práce seznamuje s jednotlivými fondy Evropské unie a operačními programy, praktická část je věnována doporučení vhodného operačního programu, ze kterého by mohl být projekt financován, a zpracování projektu.

The Bachelor's thesis deals with the Structural funds of European Union and the possibility to gain a grant for a project. The aim of the thesis is to create a project able to gain financial resources from European Union, specifically, it is the project of building-up the sports facility for the children and youth’s free-time activities. The theoretical part introduces the European funds and operational programmes, the practical part presents the recommendation of a suitable operational programme which could finance the project itself as well as its preparation.
Preparation of the project for financing by the help of funds EU
Keywords: Strukturální fondy; projekt; dotace; žádost; Structural Funds; project; grant; application form