Reprezentace nepřítomnosti - Staňková, Olga (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Diplomová práce Reprezentace nepřítomnosti je založena na materiálních a procesuálních experimentech s ocelí v abstraktní malbě, u kterých jsem byla fascinovaná technologickou formou tvorby, jež metaforicky odráží námět děl. Malby reprezentují nepřítomnou přírodu, která je v jejich pozadí, a rozjímají nad myšlenkou vzájemného ovlivňování přírody a technologií.

The master’s thesis titled Representation of Absence is based on material and process experiments with the technology of steel in abstract paintings. I’ve been fascinated by the technological form of creation which metaphorically reflects the subjects of paintings. Diploma artworks represent as same as discuss the absence of pure nature, moreover speculate about the idea of reciprocal influence of nature and technology.
Representation of Absence
Keywords: Ocel; abstraktní malba; reprezentace nepřítomnosti; materiální experimenty; procesuální experimenty; technologie; příroda; Steel; abstract paintings; representation of absence; material experiments; process experiments; technology; nature