Poutní cesta - Aru, Georgij (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění, 2025)
Hlavním tématem bakalářské práce je budování 3D prostředí do digitální hry, a to bez ohledu na budoucí gameplay, který nyní není předmětem zájmu. Je přitom kladen silný důraz na architekturu, konkrétně na její zpracování a zasazení do stylizované přírodní krajiny. Krajina představuje přesně definované území, a to ostrov. Jedná se tedy o uzamknutou plochu, do které byly jednotlivé stavby navrženy tak, aby respektovaly a maximálně využívaly terén. Samotná architektura vychází z křesťanské symboliky a z postav z Bible.

The main topic of the bachelor thesis is the creation of a 3D environment for a digital game, regardless of the future gameplay, which is currently not the focus of interest. Strong emphasis is placed on architecture, specifically on its design and integration into a stylized natural landscape. The landscape is represented by a clearly defined area – an island. It is therefore a closed space, into which individual structures were designed to respect and make the most of the terrain. The architecture itself is inspired by Christian symbolism and figures from the Bible.
Pilgrimage
Keywords: Architektura; digitální prostředí; krajina; náboženství; křesťanství; křesťanská symbolika; 3D grafika.; Architecture; digital environment; landscape; religion; christianity; christian symbolism; 3D graphics.