Aplikace síťového připojení měřicích přístrojů v technické diagnostice - Gőtz, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Předložená práce pojednává o možnostech využití síťového připojení přístrojů v měřicí technice od společnosti Agilent. Předmětem práce je teoretický popis jednotlivých způsobů připojení měřicích přístrojů do počítačové sítě a jejich využití v laboratorní výuce. Praktická činnost je zaměřena na tvorbu automatizovaných obslužných programů pro vybrané laboratorní úlohy v diagnostice elektrotechnických materiálů v softwaru Agilent VEE Pro. Součástí práce je detailní popis laboratorních úloh z pohledu nastavení a ovládání základních parametrů vytvořených aplikací. Postupy instalací a nastavení potřebných softwarových a hardwarových komunikačních nástrojů jsou shrnuty v příručce "Jak zvládnout vzdálené připojení měřicích přístrojů přes Internet."

This labor discusses with the possibilities of using a network connection devices in measurement technology from Agilent. It deals with the theoretical description of the different ways of measuring devices connected to computer networks and their use in laboratory teaching. Practical work is focused on creating automated utilities for selected tasks in the laboratory diagnosis of electrical materials in the software Agilent VEE Pro. The work is a detailed description of the labs in terms of setting and controlling the basic parameters created by the application. Installation and configuration of software and hardware communication tools are summarized in the brochure "How to handle a remote connection of measuring instruments over the Internet."
Network connection application of measurement instruments in technical diagnostics
Keywords: Měřicí přístroje; síťové připojení; způsob propojení přístrojů.; Measuring instruments; LAN connection; method of connecting instruments.