Využití a budoucnost alternativního pohonu automobilu - Žalman, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Cílem bakalářské práce je uvést přehled alternativních pohonů silničních vozidel a jejich dopad na ekologii. Hlavní část práce tvoří popis specifických vlastností a zvláštností těchto pohonných jednotek, jejich výhody, nevýhody a uvádí příklady některých vozidel. V závěru práce je nastíněno, jakým směrem by se mohl automobilový průmysl v následujících letech ubírat.

The aim of this bachelor thesis is to state an overview of alternative drive of automobiles and their effect on ecology. The main part consists of a description of specific characteristics and peculiarities of power units, their advantages, disadvantages and shows examples of some vehicles. In the conclusion of the thesis it is foreshadowed in what way the car industry could proceed in the subsequent years.
Usage and Future in Alternative Drive of Automobile
Keywords: automobil; alternativní; článek; pohon; hybridní; palivový; spalovací; motor; automobile; alternative; cell; drive; hybrid; fuel; combustion; engine