Využití optické myši pro snímání polohy robotu Micromouse - Cintula, Ladislav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Cieľom práce je využitie optického senzoru ADNS-2610 firmy Avago Tech-nologies Inc. pre meranie polohy mobilného robotu kategórie micromouse. Obvod ADNS-2610 predstavuje kompletný optický senzor s malým rozlíšením, ktorý komunikuje prostredníctvom dvojvodičového synchrónneho sériového rozhrania. Pre svoju činnosť pritom vyžaduje iba minimum externých pasívnych súčiastok, a to v po-dobe taktovacieho kryštálu a spínacieho tranzistoru určeného pre riadenie nasvetľovacej LED.

Aim of work is to use optical sensor ADNS-2610 of company Avago Technologies Inc. for measuring position of mobile robot caregory micromouse. ADNS-2610 include two wire of synchronic serial interface. It need to work only minimum external passive devices, which consist of clock crystal and switching transistor for controling illuminative LED.
Micromouse robot position measuring by optical mouse
Keywords: Micromouse; Atmega8-16AU; ADNS-2610; RS232; Micromouse; Atmega8-16AU; ADNS-2610; RS232