Vytápění mateřské školy - Pospíšilová, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Bakalářská práce řeší návrh vytápění mateřské školy. Teoretická část se věnuje problému větrání budov školních zařízení a tepelné pohody prostředí. V neposlední řadě popisuje rozdělení otopných soustav z hlediska přenosu tepla a koncové prvky. Na závěr jsou charakterizovány varianty zdrojů tepla pro vytápění. Část výpočtová obsahuje návrh vytápění jednotlivých místností v kombinaci otopných těles a teplovodního podlahového vytápění. Dále řeší výpočet teplovodního výměníku pro nucené větrání vybraných místností. Součástí výpočtů je také návrh zdroje tepla, příprava teplé vody a všech potřebných zařízení soustavy.

Bacelor thesis attends to heating concept for kindergarten. The teoretical part deals with building ventilation issue for school unit and comfortable environment. It describes heater distribution in terms of heat trasnfer and end component units. In conclusion, variants of heat source for heating are characterized. Computational part contains heating design for each room in combination with heater and hot water underfloor heating. It also solves hot water exchanger calculation for forced vantilation of specific rooms. There is heat source design, hot water production and other required devices for system, which is part of calculations as well.
Heating of a nursery school
Keywords: Zdroj tepla; otopné těleso; podlahové vytápění; rozdělovač a sběrač; zabezpečovací zařízení; příprava teplé vody; Heat source; heater; underfloor heating; distributor and picker; hot water production