Vytvoření modulu SERIZOVNY v programovém subsystému pro řízení nástrojového hospodářství NAHOS. - Közl, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Cílem této diplomové práce je vytvořit modul pro seřizování nástrojů pro informační systém NAHOS, vyvinutý na UVSSaR FSI VUT Brno a UVI Zlín ve spolupráci s firmou TAJMAC – ZPS, a.s. ,kde je také aplikován. Teoretická část obsahuje analýzu druhu činností při seřizování nástrojů v závislosti na výrobním procesu. Jedná se o sestavování, měření a přípravu nástrojů pro výrobu. Praktická část obsahuje tvorbu databáze a formulářů pro tento modul systému NAHOS. Při řešení bylo využito jazyka SQL v databázovém systému MS Access a jazyka XML s využitím elementů systému NAHOS.

The aim of this diploma thesis is to create module adjusting of tools for NAHOS information system developed on VÚSSaR FSI VUT Brno a ÚVI FT UTB ZlínTAJMAC - ZPS a.s., where system is applied. Theoretical part contains analysis of preparation activities for tools for manufacturing process – assembling, measuring and adjusting tools. Practical part contains database design and forms for NAHOS system. In this part the SQL language in database system MS Access is used. The solution uses elements of NAHOS system, which are accessible using XML language.
Creating of the SW module
Keywords: seřizování nástrojů; informační systém; databáze; nástrojové hospodářství; adjusting of tools; information system; database; tool management