Využití Business Intelligence pro podporu rozhodovacích procesů - Staněk, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Business Intelligence začíná být nedílnou součástí firem různých velikostí a dokáže pomoci, při řadě firemních rozhodnutí, zpracováváním a vyhodnocováním firemních dat. Hlavním cílem této práce je zavést toto BI řešení do rozrůstající se společnosti, jenž se zabývá provozem internetové sítě v Brně, tak aby efektivně pomáhalo při rozhodovacích procesech. Práce začíná představením BI z teoretického hlediska, poté analyzuje výchozí stav firmy a končí výsledným navrhnutým řešením pro firmu, jenž se skládá ze čtyř reportů, z nichž jeden ztvárňuje budovy v 3D prostoru, možných opatření a popisem transformace dat.

Business intelligence is beginning to be an inseparable part of different sizes of companies and can help with several decisions by processing and evaluating company data. Main goal of this thesis is to implement this BI solution into a growing company that operates an internet network in Brno in a way that will effectively help decisionmaking processes. The thesis begins by introducing BI from a theoretical point of view than analyses default state of the company and ends with resulting proposed solution which is consisted of four reports one of which renders building in 3D space, possible measures, and description of data transformation.
Use of Business Intelligence to Support Decision-Making Processes
Keywords: Business Intelligence; report; data; Power BI; Business Intelligence; report; data; Power BI