Reverzní logistika ve vybraném podniku - Šándorová, Hana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2024)
V mojej bakalárskej práci som sa zamerala na problematiku reverznej logistiky vo vybranej pobočke spoločnosti, ktorá dominuje na trhu v príslušnom segmente. Skúmala som rôzne oddelenia z hľadiska ich logistických procesov a na základe analýz a výskumov som navrhla opatrenia na zefektívnenie reverznej logistiky a minimalizáciu vzniknutého odpadu na oddelení Potravín. Práca sa zameriava na detailný popis pobočky spoločnosti a analýzu súčasného stavu logistických procesov v určitých oddeleniach. Analýzy vychádzajú z údajov získaných z týchto pracovísk a mojej odbornej praxe v danej spoločnosti. Okrem toho som uskutočnila výskum pomocou vlastného pozorovania. Na základe týchto analýz a výskumu som vypracovala súbor opatrení, ktoré majú za cieľ zlepšiť efektivitu reverznej logistiky, minimalizovať negatívny vplyv činnosti spoločnosti na životné prostredie a zvýšiť spokojnosť zákazníkov na oddelení Potravín.

In my bachelor's thesis, I focused on the issue of reverse logistics at a selected branch of the company, which dominates the market in the respective segment. I examined various departments in terms of their logistics processes and based on analyses and research, I proposed measures to streamline reverse logistics and minimize waste generated in the Food. The work focuses on a detailed description of the company's branch and an analysis of the current state of logistics processes in certain departments. The analyses are based on data obtained from these workplaces and my professional experience in the company. In addition, I conducted research through my own observations. Based on these analyses and research, I developed a set of measures aimed at improving the efficiency of reverse logistics, minimizing the negative impact of the company's activities on the environment, and increasing customer satisfaction in the Food department.
The Reverse Logistics in the Selected Company
Keywords: Logistika; reverzná logistika; činnosti reverznej logistiky; obalové hospodárstvo; odpadové hospodárstvo; Logistics; reverse logistics; activities of reverse logistics; packaging management; waste management.