Ladicí nástroj pro víceprocesorový systém na čipu - Špaček, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Projekt Lissom se zabývá metodologií hardware/software co-design. V rámci tohoto projektu bylo vyvinuto prostředí pro návrh víceprocesorových systémů na čipu. Prostředí umožnuje i návrh aplikací pro víceprocesorové systémy. Součástí prostředí je i ladicí nástroj, který umožňuje ladění aplikací pro jednoprocesorové systémy. V této práci je vývojové prostředí popsáno a je navrženo a implementováno rozšíření stávajícího ladicího nástroje o možnosti ladění víceprocesorových systémů na základě požadavků standardu Nexus

The Lissom project deals with the hardware-software co-design methodology. In this project, an integrated desktop environment for a design of multiprocessor systems on chip was developed. This environment can be used also for developing applications for multiprocessor systems. One part of the environment is a debugger that can be used to debug single core systems. In this thesis, a single processor debugger tool is described in detail and an extension to this tool is proposed and implemented based on the Nexus standard. The extended debugger allows debugging of multiprocessor systems.
Debugger for Multiprocessor System on a Chip
Keywords: MPSoC; ladicí nástroj; Nexus; MPSoC; debugger; Nexus